
18.12.23. у групі 93ХНД112ХНД (керівник Л. І. Шапко) пройшла відкрита виховна година «Таємниці Різдвяного вечора. Традиції і сьогодення» з метою: ознайомити студентів з традиційним зимовим християнським святом Різдвом Христовим, з обрядом колядування і щедрування в Україні, донести до свідомості здобувачів освіти велич і красу народних традицій, викликати бажання дотримуватися їх; розвивати вміння збирати народознавчий матеріал, систематизувати його для подальшого втілення в постановку дозвіллєвих заходів; виховувати любов до пісні, літератури, національних традицій; формувати їх соціальну адаптацію шляхом залучання до спільних розважально-виховних заходів, проявляти себе як індивідуальність кожної особистості, так і вміння працювати в колективі для виконання спільної цілі.
Анжела Колісніченко розповіла про дванадцять пісних страв, які готують на Святвечір або Святий Вечір – традиційну святкову вечерю напередодні Різдва Христового, де кожна страва має свій символ для українського народу.
Єлизавета Бабкіна розкрила секрети головної української традиції на Різдво – ставити на покуті дідуха, що вшановує духів пращурів. Біля нього завжди ставили узвар та кутю.
Різдво – це святковий настрій, калачі, вечеря, а ще – музика! Різдвяні колядки та пісні співають усі народи у всі часи. Прослухали різдвяну пісню у виконанні випускників коледжу.